حامیان دکتر جلیلی در استان یزد

ستاد حمایت مجازی دکتر سعید جلیلی در استان یزد

حامیان دکتر جلیلی در استان یزد

ستاد حمایت مجازی دکتر سعید جلیلی در استان یزد

بایگانی
آخرین نظرات

آیا سعید جلیلی توان کار اجرایی دارد؟؟؟

دوشنبه, ۶ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۰۰ ب.ظ

بسمه تعالی

مختصر و مفید!!!

در این روزها شنیده می شود که برخی از دوستان نسبت به سابقه ی مدیریتی و کار اجرایی جناب آقای دکتر جلیلی سؤال دارند.

تصمیم گرفتیم در این رابطه گفتگویی با دکتر خلیلی از اساتید علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیه السلام ترتیب دهیم و نظر ایشان را جویا شویم؛ ایشان سخن خود را این گونه آغاز نمودند:

میخواهیم نقاط قوت و ضعف جایگاه مدیریتی دبیر شورای عالی امنیت ملی را بررسی کنیم!

ابتدا سطوح مدیریتی کشور: 

سطح اول آن، رأس نظام یعنی رهبری عظیم الشأن انقلاب است. سطح دوم را قوای سه گانه مجریه، مقننه و قضائیه تشکیل می دهند.

و سطح سوم شامل وزارتخانه ها، استانداری های استان های بزرگ، شهرداری های شهرهای بزرگ، شورای عالی... امنیت ملی و....می باشد.

اکنون می خواهیم جایگاه مدیریتی دبیر شورای عالی امنیت ملی را  نسبت به سایر جایگاه های هم ردیف خود (که اکثر کاندیداها  نیز از همین طیف می باشند) بسنجیم و ببینیم از لحاظ مؤلفه های مدیریتی کدام یک به جایگاه ریاست جمهوری نزدیک تر است.

مؤلفه اول:

یکی از مؤلفه های مهم مدیریتی، بحث سطح تصمیم گیری است. یک شهردار در سطح شهر، یک استاندار در سطح استان و یک وزیر در محدوده ی سازمان های زیرمجموعه اش تصمیم گیری می نماید. ولی حوزه ی تصمیم گیری دبیر شورای عالی امنیت ملی در سطح ملی بلکه فراملی است و از این حیث سطح مدیریتی آن به جایگاه ریاست جمهوری نزدیک است.

مؤلفه دوم:

تعامل با قوا یکی دیگر از موضوعات است. یک مدیر در سطح شهر، استان یا حوزه ی وزارت خود، چقدر با سایر قوا در ارتباط است!؟ حال آنکه تعدادی از اعضای شورای عالی امنیت ملی را اشخاصی از قوای سه گانه حکومتی تشکیل می دهند و دبیر آن لازم است تعامل پیوسته ای با این قوا داشته باشد و از این جهت برای مدیریت کلان کشور مناسب به نظر می رسد.

مؤلفه سوم:

موضوع دیگر در مدیریت، تصمیم گیری در شرایط بحرانی است و این در حالی است که دبیر شورای عالی امنیت ملی اکثر تصمیم گیری­هایش در شرایط بحرانی منطقه و جهان است و در بررسی این مؤلفه نیز از لحاظ سطح مدیریتی نسبت به سایر مدیران هم ردیف خود به ریاست قوه ی مجریه ارجحیت دارد.

مؤلفه چهارم:

شناخت فرصت ها، چالش ها و نواقص دستگاه های اجرایی کشور با نگاه استراتژیک به مسائل داخلی، منطقه ای و بین المللی از دیگر موارد است که با شناخت اجمالی از حوزه مدیریتی دبیر شورای عالی امنیت ملی می توان وجود این مؤلفه را در این جایگاه تصدیق کرد.

انتخابی آگاهانه را برای شما آرزو میکنیم.                                                                              

ومن الله التوفیق

 

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۲/۰۳/۰۶
مبلغ حیات طیبة

نظرات  (۱)

دوست عزیز
سلام
لازم نیست چیزی را به خاطر کسی و کسی را به خاطر چیزی بزرگ کنیم
همه می دانیم که دبیر شورای عالی امنیت ملی در اصل اجرا کننده طرحها و برنامه های مقام معظم رهبری هستندو...
طبق استدلال های(چهارگانه) باضافه دریافت حکم مستقیم از رهبری ، ریس صدا سیما جایگاهش نه تنها نزدیک به رییس جمهور بلکه از آن هم بالاتر است...
منتطر پاسخ شما هستم
پاسخ:

با سلام خدمت برادر بزرگوار

ابتداءا از اینکه مدقانه نسبت به شناخت کاندیدای اصلح دغدغه دارید خدا را سپاسگزارم.

در مورد نظراتی که فرموده بودید مطالبی که می توانم بیان نمایم این است که:

1.       مقدمه ی استدلال شما کامل نمی باشد. باید گفت به دو دلیل شناخت ما نسبت به دبیرخانه ی شورای عالی امنیت کافی نیست: ابتداءا اینکه این دبیرخانه یک نهاد امنیتی بوده و بسیاری از مساءل آن قابلیت مطرح شدن در سطح عامه ی جامعه را ندارد. برای مثال ما دانشجویان نمی توانیم روزی از وزیر اطلاعات مملکت(برخلاف مسئولین دیگر)گزارش کار بخواهیم چراکه با مبانی کاری آنها تفاوت دارد. در این زمینه با شناخت مختصری که بنده از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به دست آورده ام(از طریق مطالعه در مورد وظایف دبیرخانه و فعالیت های آن و همچنین پرسش از افراد آشنا با دبیرخانه همچون آقای علی باقری معاون آقای جلیلی و دیگر اعضای شورا) می توانم برای اطلاع بیشتر مخاطبین اطلاعاتی را راجع به دبیرخانه و سطح فعالیت آن ارائه بدهم. برای مثال آقای باقری می فرمودند که حداکثر 25درصد کار دبیرخانه مرتبط با سیاست خارجه بوده که در آن میان یکی ازآن موارد بحث هسته ای می باشد(که الآن در چشم مردم تنها فعالیت دبیرخانه قلمداد می شود). دبیرخانه در زمینه های متعددی همچون اقتصاد، سیاست خارجی، سیاست داخلی، امور امنیتی و حتی مواردی همچون آموزش و پرورش دارای کارگروه می باشد که طبق برنامه به تشکیل جلسات تحت نظر دبیر این شورا می پردازند(ذکر این نکته مورد نیاز است که این جلسات صرفا تئوریک نبوده و دارای اثرات اجرایی نیز می باشد که در هرزمینه مثال هایی وجود دارد که در صورت نیاز ارائه می گردد.) ثانیا جدا از بحث امنیتی این سازمان، مردم نیز تا به حال به دلیل مطرح نبودن دبیرخانه در فضای سیاسی متداول کشور نتوانسته اند اطلاعات خوبی از این نهاد به دست آورند. ضمنا شخصیت به دور از جنجال و غیر رسانه ای آقای جلیلی هم در این عدم شناخت، بی تاثیر نبوده است. امری که عده ای آن را نقطه ضعف وی می پندارند.

2.       ضمنا نباید فضای مدیریتی ایشان را محدود به دبیرخانه نمود. ایشان قبل از دبیرخانه در وزارت خارجه هم مسئول کل بازرسی این سازمان بوده اند که منشأ اتفاقات زیادی شده اند ازجمله تحول در سطح  مدیریت آن. چنانکه می دانید(شاید هم ندانید)ایشان در این دوره  براساس اصول گفتمان دینی17نفراز سفرا را اخراج می نمایندو امری که بسیاری آن را انقلاب در وزارت خارجه می دانند. جالب این است که امر به این مهمی برخلاف سایر رئیس جمهور ها کاملا بدون حاشیه و به دور از برهم زدن امنیت مردم بوده است. همچنین ایشان از معاونان وزارت امور خارجه بوده و از گزینه های مطرح برای وزارت امود خارجه بوده اند که به دلایلی صورت نگرفته است. هرچند 6سال سابقه ی دبیرشورای عالی امنیت ملی که به گفته ی بسیاری از کارشناسان رئیس جمهور در سایه ملقب است، برای سابقه ی مدیریتی ایشان کفایت می نماید(با تعاریفی که در مورد اول در مورد دبیرخانه ارائه گردید)

3.       این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که مع الاسف در کشور ما که یکی از کشورهای در حال توسعه محسوب می گردد، نگاه به مقام ریاست جمهوری، یک نگاه کاملا اجرایی می باشد. مستحضر هستید که رئیس جمهوران بسیاری از کشور های مطرح افراد صرف اجرایی یامثلا تحصیل کرده در رشته های فنی نیستند. برای مثال آقای اوباما دارای دکترای حقوق و یک نظریه پرداز می باشد. رقیب ایشان نیز، آقای میت رامنی دارای دکترای حقوق و دکترای مدیریت می باشند. ولیکن در کشور ما نگاه اجرایی و فنی و مهندسی به مقام ریاست جمهوری غلبه یافته است. در صورتی که رئیس جمهور باید یک فرد ذوابعاد در مسائل مختلف مدیریتی باشد که یکی از شاخص های آن بحث اجرایی می باشد که البته این شاخص از طرق دیگر همچون معاون اجرایی و وزرای متخصص و متعهد قابل دستیابی است.

*در پایان ضمن التماس دعای فراوان در ایام ماه رجب از شما، آرزوی سربلندی برای شما دارم.

به امید انتخابی آگاهانه...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی